大角嘴 - 港 灣 豪 庭 Metro Harbor View

搜索
查看: 8847|回復: 14

由中國去台灣, 不坐飛机, google 教你去

1 - Open Google Maps (directions)
2 - Click *Get Direction
3-  Type CHINA as your starting point
4- - Type TAIWAN as your destination.
5 - Read Step 48
冇 Step 48
" 無法計算出 香港 到 台灣 之間的路線。"

開車到 台灣 的路線指示

建議路線
   1. G70福银高速    2,854 公里,2 天 11 小時
   2. G40沪陕高速    3,113 公里,2 天 14 小時
   3. G30连霍高速    3,226 公里,2 天 16 小時

規劃路線   
1.
,往312国道前進

28. 請於湖北大道/105国道向右微轉

30. 於福州/宁德/G15沈海高速/厦门出口下交流道,走G15沈海高速

48.
游泳橫渡太平洋

我估中
係提供畀偷渡人士
游泳橫渡太平洋?
開玩笑, 攞命吖!
乜google會這樣教人.
查看google又確有其事.
呢 d 還是小事,當作笑話看看就算吧。

幾年前,去英國,就是靠 google map 查 liverpool 市中心的街路圖,被佢玩 x 。唔入得又講入得……兜到舵舵另……

英國揸車好玩嗎?
最刺激的經驗是在紐約市中心.
一車之位d人就cut線, 仲係50/60mile速度
50/60mile速度cut線? very 刺激
DOUGWONG 发表于 2011-7-15 21:34
英國揸車好玩嗎?
最刺激的經驗是在紐約市中心.
一車之位d人就cut線, 仲係50/60mile速度

當然 ok 啦。

學生年代,在果邊都(手查)開車,無問題啦。係部車出事姐……