大角嘴 - 港 灣 豪 庭 Metro Harbor View

欢迎您, 今天是 *君子自重,本網站嚴禁賣廣告, 發放, 或宣傳色情色情行業*

搜索
返回列表 發新帖回復
樓主: Thomas_Chan

伦敦:出游最方便的欧洲城市

冇野比香港平!尤其港灣,新搬黎果陣可以$30一餐有找
一個月嘅長假期差不多了,我也想放長假,或者20日…想去北歐,想去睇北極光,但相信我唔會咁好彩。睇落D料似乎去法國最平

香港的確好方便,甚至太方便了。有些朋友來港灣,也嫌遠……

他們要求的是在地鐵上蓋的物業……

說回据扒,當年常常經過 Aberdeen Angus Steak Houses 門口,都只有留口水的份兒。除了價錢之外,當年仍是瘋牛症肆虐的年代……
TKT 发表于 2011-7-8 21:01
有同感。而家旺記一碟义鳼飯大概要$150。喺港灣一品賣$20仲有飲品送。學生時代的純…經過多年的歲月洗滌,再 ...

我的意思,「長住」也是指個零月。嘻嘻
DOUGWONG 发表于 2011-7-8 21:50
倫敦看博物館最好.
食物同酒店都貴,  交通車費賣一天遊着數d.
fish n chips  貴過碟頭飯.

至於,食物的貴與平,好難講播。

兩年幾前的復活節,同大人一起去遊英國,晚上會去 waitrose 買隻燒雞,一支 rose ,返酒店大拆一餐。正!燒雞 4.99 鎊 + rose 2.99 鎊。幾好味,又豐富,兩個人都係 8 鎊唔駛,即一百蚊樓下。

中午,會去 agros 買幾片燒牛肉,半個出爐麵包片,加多半 lite 奶,又一餐,可以食得好平架!

當然,仲可以去 brough market ,食 d 0.99 鎊的生蠔,不過,我都係揀 d 1.5 鎊的來食,個樣靚仔 d 嘛。

其實,真係好視乎,您點去(溫)食。但由於是 term-end ,否則我仲可以食得平 d ,就係去我大學 canteen 食晏同晚飯添……
或者我唔識路. 地方問題,  中餐最平的
記得食大排檔式碟頭飯要6鎊半.
fish and chips 7鎊.  
如果有你所說的生蠔, 我地肯定唔放過.
在紅磨坊附近食過兩次生蠔拼盤.
打打上. 好味道.
重回舊地必定揾番黎食.
DOUGWONG 发表于 2011-7-11 12:05
或者我唔識路. 地方問題,  中餐最平的
記得食大排檔式碟頭飯要6鎊半.
fish and chips 7鎊.  

brough market 都有些少名氣架。

我個舊同事年初過去,都試過 d 生蠔,仍然有銷。嘻嘻
記住brough, 明年或會去.
Angus Steak