大角嘴 - 港 灣 豪 庭 Metro Harbor View

欢迎您, 今天是 *君子自重,本網站嚴禁賣廣告, 發放, 或宣傳色情色情行業*

搜索
樓主: Thomas_Chan

香港眾生相《二》

唉,我知雷峰有英納格表,純正羊絨衭…一人有幾多個面孔?天知,地知,自己知
下午茶時間,佰利來了群中學生。
a: 义燒河不要义燒汁。
b: 切鷄瀨不要葱蓉。
c: 鼓油鷄米要多D葱蓉。
d: 干炒牛河走牛肉。
a: 唔好玩人啦,衰仔,叫义燒炒河喇。
以上對話,千真萬確;$28/鐘?唔係咁易做
“咦,那不是品德非常儒家的亞視高層嗎 ?”
"照理他不會住在港灣,一定是他女友…"
不錯,昨晚十時許到今早,剛好“宿一宵”…
原來口味由女藝人到鄰家女孩 OL....
又畀你(目及)到

報道說新的最低工資不會多過30元。
打工真不易!
有團体出$33找不到人, 朋友出$38-$50也找不到人....生意難撈
港人鍾情揾快錢, 及易錢.
3拾幾還是不屑一顧.
不似父輩時脚踏實地, 從底做起.
陳卿 发表于 2012-9-19 21:30
港人鍾情揾快錢, 及易錢.
3拾幾還是不屑一顧.
不似父輩時脚踏實地, 從底做起.

心有同感。

當代港人,老實就會被人當傻子咁舞,佢地已唔識得珍惜……無計啦,人心不古。

反而走精面果 D 就步步高昇,女士尤其著數……
造做多人向口靚模發展
出書賣枕, 港男亦樂如給錢, 不知何心態!
昨天等小巴時, 有两男, 粗口滿天大罵 茶樓/餐廳 主管:

$38/鐘, %!^#&@*$*%^ 揾鬼做, 我唔撈 !

餐飲業確難做。

唔撈? 食公援啦!