港 灣 豪 庭 Metro Harbor View

搜索
返回列表 發新帖回復
樓主: Thomas_Chan

倫敦榮登世界最佳旅遊城市排行榜首

題外話,十月英國之旅的 Studio 住宿已訂好了。真係好 FULL ,好有意去的朋友真係要快 D 準備。

現在,英國的花費都幾「溶」, VAT 就要了20% ! 每樣消費要俾多兩成。
VAT20%
真係好金。

係,原來聽 D 親戚講, 上年年初,已調昇了。

雖然肉痛,但在某程度上,更欣賞佢地。至少真係有心,想辦法還錢。

好過好多歐豬國,一味伸手要,仲要大大聲。欠債仲要惡過人……
有些國民出來示威反緊縮呢。
standbyme 发表于 2012-7-13 16:28
有些國民出來示威反緊縮呢。

正常,已實施了成年半,仲要係遙遙無期……

個人認為,至少要捱多五、六年至可以步出困境
例如自己屋企要改善居住環境,一家人慳番D,儲錢…一定得!而家整個歐洲個個洗大咗,一向唔會慳,成曰先洗未來錢,洗慣、歎慣、叫佢地同你慳?好難。
TKT 发表于 2012-7-13 21:57
例如自己屋企要改善居住環境,一家人慳番D,儲錢…一定得!而家整個歐洲個個洗大咗,一向唔會慳,成曰先洗未 ...

英國佬都算係咁,幾年前已開始勒緊褲頭。

又裁軍, D 艦載戰機提早退役,賣給美國,搞到新航母服役時,將會無艦載機。
係,英國佬最先行,唔再亂洗,有計劃,值得讚。