大角嘴 - 港 灣 豪 庭 Metro Harbor View

搜索
查看: 6400|回復: 19

港灣豪庭10年升逾倍

登錄/註冊後可看大圖
置業18分行助理區域經理張偉基表示,新近錄得大角咀港灣豪庭9座低層A室的成交,面積499方呎,2房2廳設計,向東北望開揚山景,獲買家以308.8萬元承接,呎價6188元。

原業主於去年02月以148.4萬元購入上述物業,物業沽出帳面獲利160.4萬,升值1.08倍。
我樓上買樓花, 都賺一百萬笑着走
自始至終,港灣都落後大市啦……
人比人,比死人
Thomas_Chan 发表于 2012-1-17 11:28
自始至終,港灣都落後大市啦……

希望跌市時同樣落後.
double 咗仲話少?
Singasing 发表于 2012-1-18 00:22
double 咗仲話少?

100% 是多或少?這是沒有譜的,只有在比較下,才能較客觀評定多寡。

如果外圍是 300% 、 400% 是等閑事,那 double 當然是少啦。但如果外面只有 60% 或 70% 的增長,那就是多。
我好心足

同心足無關,係換唔到樓……過多幾年港灣老(口左)又點?
唔明,唔明點解換唔到。例:港灣2006買入260萬,現值380萬。九龍站97入680萬,現值1740萬。雖然升值不同,但同樣要換同屋苑大一碼單位,—樣要加錢。除非轉去另外不同區屋苑。又,如果認為港灣升不到你心目中的價位,你可出售港灣再買入你心中認為升得夠勁的屋苑,一樣要繼續供。