大角嘴 - 港 灣 豪 庭 Metro Harbor View

欢迎您, 今天是 *君子自重,本網站嚴禁賣廣告, 發放, 或宣傳色情色情行業*

搜索
返回列表 發新帖回復
樓主: huali

打工仔加薪創新高 金融業膺「花紅王」

企業文化,今次見班友都算搞得定,但唔理您開幾晚通頂,唔理有幾多個兄弟跪低,下次又塞多 d 野落黎囉。好似在試緊個底線……

總之一爆煲,就捉個大的來罵……都無真正面對個問題。點樣留得住 d 真係做野既人呢?
老細成日試緊個底線……我細佬個部門有6個齊齊走人,
老細有話請人, 但話揾唔到合適人選.
結果我細佬每日做足十幾個鐘.
你細佬有得做就要感恩啦,癲佬恨到發燒都冇嘢做要賣水貨渡日
一個部門走6人?你細佬做邊行?一人頂六人,佢簡直係超人
海龙 发表于 2011-11-4 23:34
老細成日試緊個底線……我細佬個部門有6個齊齊走人,
老細有話請人, 但話揾唔到合適人選.
結果我 ...

同一情況啦。上年,我隊人走(口左)八個,再來過埋年,收埋 bonus 再走三個,但呢段期間,我地只係請到三個補充。
一頂八,你最發
Singasing 发表于 2011-11-7 12:04
一頂八,你最發

更可笑的是,上年個亞太區蠢才先定下要 it 增加 20% 效率,今年繼續 ontop 增加 20% 效率。即係要加 44% 工作量!人手就不斷萎縮……
佢嗰個亞太區蠢才好睇得起你,佢當你有用不盡之“潛力”
唔係潛力,而係忍耐力姐……
做得幾多得幾多啦…我而家的心態