大角嘴 - 港 灣 豪 庭 Metro Harbor View

搜索
查看: 4918|回復: 8

如果你自己冇料,先要去抹黑人

<蘋果日報>

公民黨 譚文豪勁遭抹黑     

在今屆區選被對手以外傭居港及港珠澳大橋司法覆核瘋狂抹黑,東涌更是抹黑重災區。公民黨出戰東涌南、北兩個選區,東涌北候選人譚文豪稱,不斷有匿名信及網上留言抹黑公民黨「包攬訴訟」,「的確有選民因為咁話難以支持我,但司法獨立係香港嘅核心價值,唔會因為呢啲抹黑而動搖」。

譚文豪的對手林悅在區內掛出「反對外傭居港權,包攬訴訟。誓死捍衞獅子山下拼搏精神」的橫額攻擊對手。該黨立法會議員余若薇近日也特別到東涌為譚拉票。余若薇說:「其實選舉應該介紹你自己;如果你自己冇料,先要去抹黑人」

「做人要有腰骨」

本身是飛機師的譚文豪,07年以獨立人士身份參選,取得441票,敗給獲554票的公民黨林有嫺。他去年加入公民黨,接替黨友林友嫺出戰東涌北,「唔會覺得(自己)唔好彩,或者畀個黨拖累。做人要有腰骨,要知道香港嘅核心價值係乜」。他指港珠澳大橋環評是政府失當在先,「點解將個責任推咗去提出呢件事嘅人身上?」

外傭訴訟的攻擊,他更覺是莫須有,指香港打人權法官司的大狀不,「(李志喜)咁啱係黨員,我哋就被抹黑」,「咁以後仲邊有政黨肯幫助手無寸鐵的市民?」離島區區議會22個議席中,只得兩席是泛民;今次選舉,譚文豪不容有失,強調不能讓隱形左派得逞。「如果冇咗呢一席,咁只會變成一個極不平衡嘅區議會,唔係一件好事。」

《蘋果》記者

終於明白狗鴻既動機 ! 兩個字 :

冇料 !
白痴癲佬今晚竟然發狂、報警,要差佬拉余若薇!唉,佢下一招會係乜

賤精打電話報警話王嘉盈的宣傳活動阻街妨礙交通,等差人到後衝出來拍片,準備擺上YouTube 造謠抹黑,賤精中的賤精,狗賊中的狗賊
真係要揾列修女傾吓呢個人渣中的人渣
今早与母去投票,人渣同老婆及女兒在Pizza Hut擺檔,一見我与母由福利街行出,牠即舉起相機映我二人…我回敬了:監躉。各位街坊行經上址,小心人渣。我去到票站与一工作人員談及,原來他也知癲佬臭史。
又出無喇喇影人相呢招, 佢真係心理有問題.
兩母女行街, 又嘢都佢. 無妄之災.
敬告各位不要信票站外的所謂统計員。還未投票的,請盡早,以防有突發事件不能出席投票。
人渣無惡不作,除了天天映人相掟上網之外,佢仲可以做乜大事?