大角嘴 - 港 灣 豪 庭 Metro Harbor View

搜索
返回列表 發新帖回復
樓主: TKT

煲 呔 斥 黃 毓 民 「 爛 仔 行 為 」

思緒混亂…千萬不要被癲佬狗鴻以往的所作所為誤導。癲佬狗鴻每次開會無中生有、拍枱拍櫈、餐餐老屈義工委員、全部家人也給牠指罵…与這三人有根有據的質問那人工收足,口口声声說“要做好呢份工”的特首有天壤之別。從不讚成引入暴力議會文化,更正好因為身居高位者已不是什麼帝王將相,不同階層社會問題,被這不濟政府做到唔湯水…用“經常都係咁,佛都有火”來替這不濟政府解嘲?原來被置於水深火熱的民眾,有火的該是他們。
“經常都係咁,佛都有火”?鄰家肥C9日日坦胸露脾,熱熱短衭,你去堂而煌之非禮佢?抑或打佢一餐,教訓佢以後要衣著端莊    晚飯去也,食飽飽之後再同你哋豬噏
真有癲佬 feel ,癲佬從來敢做唔敢認。仍記得眼見那是非黑白不分的街坊X,公開同樣似長毛,大舊,顛狗般一樣爛撻撻地說:癲佬狗鴻唔會閙老人家…仲話同顛乸分析左個幾鐘…好心啦,想當年癲佬狗鴻与音樂人街坊交惡,街坊X說不在場,不 comment.....為何街坊X却不理老人家感受,在她被辱罵後仍多踩她一脚?唔好喺度黑白臉丶扮正氣,難以理解的邏輯思維,你返歸揾亞媽教下你好啦!

「求學不是求分數」,云云
在位七年半, 落得如此"下場", 是自己作孽, 還是因為亞爺不信任的制肘
Singasing 发表于 2011-10-18 12:46
在位七年半, 落得如此"下場", 是自己作孽, 還是因為亞爺不信任的制肘

分分鐘,咁樣至係佢既「業績」呢。

自九七後,已歷十四載,照當無理由個個突首都咁「無能」,(與英治時代的港督們相比),由亞洲奇蹟四小龍,搖身一變成為中國的一個普通城市。

我反而更相信,係當權者有意「經營」香港成這樣。
好陰謀論,但如果香港衰…衰落去,大陸仍不能培養出一個比香港更國際的城市取代?冇乜好處?
Singasing 发表于 2011-10-18 14:12
好陰謀論,但如果香港衰…衰落去,大陸仍不能培養出一個比香港更國際的城市取代?冇乜好處?

不能不佩服中共,看歷史很透徹,而且會銘記在心。由清末以來,香港都是一個反(大 6 )政權的地方。

那是一個策略,一個被視為「前哨基地」,您想他們會如何「修理」您們呢?先是由堡壘的內部弱化,外部就邊緣化……拉到您們回差不多的層次先,然後再培養自己的「出線都會」,諸如上海、北京、廣州……
相信那要再用上20年時間…