Thomas_Chan 發表於 2013-1-8 19:46:54

海龙 发表于 2013-1-8 17:56 static/image/common/back.gif
你信唔信奸人兩公婆信教?教友們要小心提防!
2012/2/25申請加入教会, 2012/4月7領洗,係漆咸道南125號玫 ...

我唔介意人地去信教,甚至支持。

問題係如果只係為了某某利益而信(子女教育、識女仔等),就極反感……

dino246 發表於 2013-1-8 20:40:53

家中拜觀音,正偽教徒!(不過佢會強辯這是聖母:lol)
http://i848.photobucket.com/albums/ab49/i_phonebuster/dinoden11.jpg

fjcrab 發表於 2013-1-8 23:13:44

海龙 发表于 2013-1-8 18:11 static/image/common/back.gif
佢個名臭啫, 佢可以用外母個名. 寫番張授權書. 咁米又再嚟!
再唔啱, 揾人入股, 又可以整多間公司.
你諗 ...

你們可能冇人識他外母,他外母係好鄉下人樣,不信她識字,她似在鄉下耕田、冇文化人!以前也以為他是正當商人,見他幾次開會夥拍多人搗亂,好反感!而家見你們貼出他的被告案情,似是天譴!

Singasing 發表於 2013-1-8 23:45:09

似乎唔係咁多人識佢外母,以前常上癲佬家的街坊也奇怪為何癲佬要“收埋”佢外母!
以前以為癲佬信教、洗禮後會改邪歸正…唉 {:4_89:} 佢原來爛到入心,冇得救!
睇樣應該佢自已預咗入冊,所以佢授權癲佬葉做網ADMlN,密切留意:P

丁一一 發表於 2013-1-9 01:31:02

鷄兔冲,2011衰到而家,食足咁多年禾米,應該有個了結吧 {:4_89:}
現在明白他為何充生晒又話自己讀法律,對街坊就成日拋浪頭,對債主?癲佬潘,你係咁先啦 ;P

fj3hen 發表於 2013-1-9 03:07:32

有個周身債老竇,乜面都冇!

TKT 發表於 2013-1-9 10:42:13

唔通要两個女瞓街? 第日两個女點見人 !

丁一一 發表於 2013-1-9 20:49:11

最新消息:原來早幾日已有執達吏去三座封屋、癲佬潘早知銀行有此一着,吩咐座頭“唔好畀人上嚟貼嘢喺我門口…”咁睇嚟,佢真係過年前要瞓街。
癲佬潘,一場街坊,唔好話唔提你,執達吏上去你三座,一貼上通告封屋,你就乜都唔搬得啦!癲佬潘,你為個女,喺執達吏再去封屋之前,你最好搬定嘢走啦!

TKT 發表於 2013-1-9 23:48:36

惡有惡報!奸人卒之被正法,正義得到張顯 ,天開眼 :victory:

丁一一 發表於 2013-1-10 08:50:00

部份街數已經千萬,離宣佈破產日子近矣!
以前要七年才能翻身,又唔准撘的士…諸多限制…而家眨下眼就過去,不過就係連保險都要扣除還債,如果同時被人追斬,冇得賠丶死硬!
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11
查看完整版本: 嘉辰, 卓辰, Avatar...等被人強制性清盤見光後, 潘焯鴻要另外用唔同公司名繼續掠水!